In 1990, ik was begin 30, ben ik voor het eerst naar British Columbia gegaan. Om op zalm en steelhead te vissen. Met de vliegenhengel uiteraard. Mijn eerste steelhead haakte ik al na 15 minuten, een mooie hen van 72cm. Mijn tweede steelhead 6 dagen later, een buck van in de 80. In die tussenliggende periode heb ik erg veel zalmen gevangen, hoofdzakelijk chum en pink. Maar die steelhead! Ik kreeg het steelheadvirus te pakken en ben sindsdien elk najaar 2 weken naar de zijrivieren van de Skeena in BC vertrokken. Om op wilde steelhead te vissen. Zalm zag ik als een bijvangst, in het geval van coho als een prettige bijvangst zelfs. 12 jaar heb ik met een single hand 10ft #8 gevist. In 2002 ben ik gaan experimenteren met een tweehandige Speyrod van 14ft. Meestal gebruikten we Teeny sinktip lijnen. Vanaf 2009 kwam het Skagit style vissen enorm op en verving ik de 14 ft voor een 13 ft Speyrod en een 12ft Switch rod met Skagit lijnen en tips en de standaard vliegen voor Intruders en tube flies.


In 2018 hebben mijn vismaat Erwin en ik een moeilijke beslissing genomen: na 25 trips zou dit onze laatste worden.

Redenen: door allerlei overheidsregels wordt het steeds moeilijker gemaakt voor niet ingezetenen van Canada, het aantal vissers is enorm gegroeid terwijl het aantal steelheads langzaam afneemt elk jaar, dus hebben we onze pontoons verkocht. 

 

Ik heb het altijd leuk gevonden om mijn passie, het vliegvissen op steelhead, te delen. 

Verder mag ik graag op snoek vissen. Uiteraard ook met de vliegenhengel en streamers.

Ik heb in Siberië op pacifische zalm gevist, in IJsland op bruine forel en arctic char, in Zweden en Ierland op snoek.  In midden Amerika op bonefish en tarpon. En de laatste jaren vertoef ik ook graag in Slovenië om daar in de Alpine rivieren op forel en vlagzalm te vissen.

ABOUT me

© 2016 by Steelhead Adventures. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Social Icon
  • Vimeo Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Google+ Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now